Beitsen

Tuinmeubelen beitsen, hoe doe je dat?

Tuinmeubels-beitsen-hoe-doe-je-dat

Tuinmeubelen beitsen, hoe doe je dat?

Een goede manier om je tuinmeubelen te beschermen tegen alle weersomstandigheden is het beitsen van je houten tuinmeubelen. Beits is gemakkelijk aan te brengen en is weerbestendig en vochtregulerend. In dit artikel leggen wij je in een aantal simpele stappen uit, hoe je dit kan doen;

Stappenplan

1. Schoonmaken en schuren

Begin met het ontvetten en schoonmaken van de tuinmeubelen. Wij adviseren om de meubelen niet te reinigen met een hogedrukreiniger. Dit kan namelijk de houtvezels aantasten, en dit is slecht voor het hout. Na het schoonmaken de meubelen minimaal 24 uur laten drogen. Vervolgens kun je beginnen met het schuren. Zitten er gaten of houtrot in de meubelen? Vul deze dan op met een goede houtrot vuller. Na het opvullen van de slechte plek, goed laten drogen en vervolgens de plek schuren.

2. Ondergrond afdekken

Dek de ondergrond af. Je wilt namelijk niet dat de ondergrond onder de beits komt te zitten. Plak eventueel plekken af,  die je niet mee wilt nemen met beitsen.

3. Meubelen in de beits zetten

Koop een duurzame kwalitatief goede beits. Deze gaat lang mee. Zo hoef je niet om de twee jaar deze klus opnieuw te doen. Breng de moeilijk bereikbare plekken aan met een kwast. De grote oppervlakken kun je aanbrengen met een roller. Breng de beits snel aan, om kleurverschil te voorkomen. Werk daarom ‘nat in nat’. Laat vervolgens je meubelen minimaal 24 uur drogen.

4. Laat de beits intrekken en breng een tweede laag aan

Schuur de meubelen licht op, stof af, en breng een tweede laag beits aan. Als jouw tuinmeubelen nog helemaal onbehandeld zijn, adviseren wij om een derde laag aan te brengen.

Heb je nog vragen over het beitsen van jouw tuinmeubelen?

Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies.