Schilderen

Bouwmarkt of professionele muurverf kopen?

Professionele-muurverf-of-bouwmarkt-verf-kopen

Je bent van plan de muren van jouw huis te voorzien van een nieuwe frisse laag verf. Je twijfelt alleen of je de muurverf gaat kopen bij de Action, bouwmarkt of bij een echte verfspecialist. Muurverf is namelijk te koop in veel verschillende soorten en kwaliteit. In dit artikel leg ik je uit wat de voordelen zijn van een professionele muurverf ten opzichte van bijvoorbeeld een bouwmarkt muurverf.

Betere grondstoffen in verf is betere kwaliteit van de verf

De kwaliteit van een goede latex of muurverf heeft te maken met de hoeveelheid pigment, bindmiddel en vulstof wat gebruikt wordt. Als een verffabrikant meer aandacht besteed aan het pigment van de verf, is deze verf automatisch van een betere kwaliteit. Echter maakt het de verf ook duurder. Een professionele muurverf van Sikkens of Trimetal met een goede pigment heeft een veel betere dekking. Je bent dan meestal na één keer verven van donkere of felle kleuren klaar. Dit in tegenstelling tot een goedkope bouwmarkt muurverf, waarbij je soms drie tot vier lagen moet aanbrengen voor eenzelfde resultaat.

Professionele muurverf  kopen heeft naast de uitstekende dekkracht nog meer voordelen:

  • Zeer schrobvast
  • Eenvoudig te verwerken
  • Uitstekend kleurbehoud
  • Goed ademend
  • Bij witte verf is de kans op verkleuring gering
  • Snelle droogtijd

Goedkope muurverf is uiteindelijk duurkoop

De professionele schilder of de kritische doe-het-zelver verft daarom altijd met een verf die in een keer dekt. Als je namelijk een goedkope muurverf neemt, heeft dit een veel lager rendement en moet je dus meerdere lagen aanbrengen. Dit kost extra tijd en verf,  dus ben je uiteindelijk nog steed duurder uit. Mijn inziens kun je dus beter gebruik maken van een hoogwaardige kwaliteit muurverf.  Zo ben je sneller klaar met jouw klus en kun je tot wel tien jaar schilder vrij vooruit.

Toch liever het schilderen van je muren of plafonds uitbesteden?

Bezoek dan de site van onze vakschilder Van Veen Schilderwerken.