Schilderen

Buitenschilderwerk in de winter kan dat?

Buitenschilderwerk-in-de-winter-doen-kan-dat

Is het verstandig om het buitenschilderwerk van je huis in de winter te (laten) doen? Het antwoord is ja, mits onder de juiste omstandigheden. De belangrijkste aandachtspunten waar je rekening mee moet houden zijn: temperatuur, luchtvochtigheid en het type verf.

Buiten schilderen temperatuur

Tegenwoordig is er kwalitatief goede verf op de markt waarmee je prima jouw buitenschilderwerk kunt doen, zolang het maar boven het vriespunt is. Dit is speciale winterverf voor lage temperaturen. Mocht het toch ver onder het vriespunt zijn, kun je ervoor kiezen om alleen het te schilderen oppervlak in de grondverf te zetten. Bij hogere temperaturen kan het oppervlak dan afgelakt worden.

De luchtvochtigheid

Voor de kwaliteit van het buitenschilderwerk is de luchtvochtigheid erg belangrijk. Soms kan het zelfs beter zijn om op een koude dag de buitenboel te schilderen in plaats van op een zomerse dag met een hoge luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheid kan namelijk erg slecht zijn voor de kwaliteit van het schilderwerk. Professionele verf kun je verwerken bij een luchtvochtigheid tot ongeveer 80-85%.

Type verf

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten professionele verf te krijgen zoals de Sikkens Robbol XD High Gloss, waarmee je prima in de wintermaanden kunt schilderen. Mits de juiste omstandigheden en voorwaarden zoals hierboven beschreven. Met dit type verf doet het schilderwerk in de winter niet onder voor het schilderwerk in de zomermaanden. Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling, aangezien je nu in principe het gehele jaar door de buitenboel kunt schilderen.

Toch liever een winterschilder inhuren?

Neem contact met ons op voor onze kortingen en voordelige wintervoorwaarden.