Schilderen

Verfkwasten schoonmaken en bewaren

Verfkwasten-schoonmaken-en-bewaren-

Verfkwasten schoonmaken en bewaren

Je hebt voor je schilderklus kwaliteit verfkwasten gebruikt, zoals die van Goudhaantje en wilt deze niet weggooien maar bewaren na jouw klus. In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je het  beste je verfkwasten kunt schoonmaken en bewaren.

Verfkwasten langdurig bewaren

Als je klaar bent met je klus en wilt je verfkwast bewaren, maak het dan eerst goed schoon. Schraap alle overtollige verf van je kwast. Vervolgens kun je de kwasten het beste op de volgende twee manieren bewaren:

  1. Bewaar de verfkwasten in een kwastinette. Een kwastinette is en hulpmiddel dat er voor zorgt dat je je kwasten kunt hangen in een potje, en ervoor zorgt dat de haren van de kwast de bodem niet raken. Vul het potje met rauwe lijnolie. De lijnolie zorgt ervoor dat de haren niet uitdrogen en perfect soepel en zacht blijven. Je kunt je kwasten op deze manier jarenlang bewaren.
  2. Je kunt je verfkwasten ook goed bewaren in een potje met water. De kwast blijft op deze manier ook lang soepel en zacht.

Verfkwasten enkele dagen bewaren

Mocht je weer snel verder gaan met je schilderklus, dan kun je de kwasten prima voor een paar dagen bewaren door ze in te pakken. Dompel de kwasten eerst goed in de verf en pak ze vervolgens goed in. Bijvoorbeeld in een luchtdichte plastic zak, aluminium- of huishoudfolie. Bewaar de kwasten vervolgens koel en droog. De koelkast is de beste optie, want dit zorgt ervoor dat de kwasten niet zullen uitdrogen.

Weer aan de slag met je schilderklus

Als je weer verder gaat met jouw klus, en je hebt de kwasten ingepakt in folie of een plastic zak, dan kun je direct weer aan de slag. Heb je de kwasten opgeborgen in een kwastinette of een potje met water, maak dan de kwasten eerst goed schoon en droog, met bijvoorbeeld een oude schone doek.

Als je met agressieve producten gaat werken zoals antifouling of vloerverf, dan adviseren wij om met wegwerpkwasten te gaan werken. Bij VerfwarenEnzo hebben wij uiteraard ook wegwerpkwasten.

 

Advies nodig bij het maken van de juiste keuze?

VerfwarenEnzo adviseert u graag.